20. Valtické kurzy abdominální a gastrointestinální radiologie

9. 9. 2022

Ve dnech 1. – 3. 9. 2022 se konaly v Lednici každoroční 20. Valtické kurzy abdominální a gastrointestinální radiologie. Kurzy proběhly tento rok v hotelu Galant v krásném prostředí Lednicko-valtického areálu.

Pořadateli byli Sekce abdominální a gastrointestinální radiologie RS ČLS JEP, Radiologická klinika FN Brno a Masarykovy University LF Brno, Katedra radiologických metod FN Brno a Masarykovy University LF Brno, Radiologická klinika LF UP a FN Olomouc, Radiologické oddělení nemocnice Břeclav, Školicí středisko VF, a. s. Černá Hora.

Záštitu nad kurzy převzal ministr zdravotnictví prof. MUDr. Vlastimil Válek, Csc,, MBA, EBIR.

Odborné přednášky byly zaměřeny na téma: Záněty a benigní choroby, vzácné choroby a intervence po CT/UZ – jak na to v každodenní praxi?

Akce se zúčastnili lékaři z celé České republiky. Kurzy byly určeny především pro radiologické lékaře.

Promedica, zastoupená divizí Zdravotnických technologií, byla jedním z partnerů této akce. Na stánku divize prezentovala sortiment ultrazvukových přístrojů FUJIFILM z Japonska, rentgenových přístrojů GMM z Itálie a jako novinku uvedla holografické lékařské brýle CarnaLife Holo od polského výrobce Medapp, které zaujaly všechny účastníky.

Celý průběh kurzů provázela přátelská atmosféra kopírující pohostinnost typickou pro oblast jižní Moravy.

Divize Zdravotnických technologií