39. mezikrajské dny klinické biochemie Litomyšl 2023

6. 6. 2023

Ve dnech 30. – 31. května proběhla tradiční konference zaměřená především na klinickou biochemii. Jednalo se již o 39. ročník jednoho z nejstarších seminářů, který se věnuje nejenom klinické biochemii a je v poslední době více zaměřen do široka s prezentací i dalších významných laboratorních oborů. Můžeme jmenovat hematologii, imunologii, molekulární biologii a genetiku.

Zazněly rovněž přednášky věnované malnutrici, energetickému deficitu u sportovců nebo toxikologii. Poslechli jsme si i několik kazuistik, které perfektně propojují činnost humánních laboratoří a vlastních klinických oddělení. Dvoudenní setkání proběhlo ve výborných prostorách s velkým přednáškovým sálem a přidruženému prostoru pro prezentaci zúčastněných firem. Vše v blízkosti nádherného prostředí zámku Litomyšl.

Na akci bylo přítomno 130 účastníků, laboratorních odborníků zejména ze tří regionů (jihočeský, královehradecký a pardubický). Garantem semináře byl již dnes doyen klinické biochemie prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., Dr. h. c. Sympozium proběhlo pod záštitou generálního ředitele Nemocnice Pardubického kraje MUDr. Tomáše Gottvalda. Organizačně potom perfektně zvládla celý seminář paní primářka z oddělení klinické biochemie Litomyšlské nemocnice MUDr. Věra Suková. Naše divize byla přítomna mezi dalšími 20 vystavovateli, prakticky až na malé vyjímky, nechyběl žádný ze současných významných dodavatelů laboratorní diagnostiky.

Jsme nesmírně rádi, že se můžeme na akcích tohoto typu účastnit.

Divize Diagnostika