69. Výroční konference ČUS ČLS JEP

8. 11. 2023

Tak jako každý rok, proběhla v termínu 11. – 13. října celostátní konference českých urologů, tentokráte s pořadovým číslem 69. Letošní konference se uskutečnila na jihu Čech, a to přímo v Českých Budějovicích. Je to po létech 1993, 2006 a 2016 již čtvrté setkání, které proběhlo na tomto místě. Je neporovnatelné, jak se konference oproti roku 1993 rozrostla, zkvalitnila a zprofesionalizovala. Konferenci provázel jménem České urologické společnosti bohatý odborný program a také zajímavý společenský program.

Za divizi Intervenční urologie a Venózní terapie jsme představili nového dodavatele Bedal, který na trh přináší novou řadu fixací pro Picc, Midline, CVC, ale také inovativní řešení fixace nefrostomií a jiných urologických katetrů a to vše bez šití. Dále jsme lékařům více přiblížili laparoskopické/robotické sání-proplach Elefant od dodavatele Coloplast, které je v současné době již nedílnou součástí většiny operačních výkonů.

Za divizi Zdravotnických technologií bylo odprezentováno široké portfolio naší divize. Účastníci kongresu si měli možnost  prohlédnout a vyzkoušet chirurgický operační robotický systém CMR  Versius včetně VR simulator training, tedy virtuálního trenažéru, který je nově součástí edukačního procesu personálu, dále ultrazvukové portfolio FUJIFILM Arietta 65 IntuitiveFusion pro fúzní vyšetření prostaty.

Za PPG tým se budeme těšit na další ročník, s pořadovým číslem 70 a to v Brně.

Divize Intervenční urologie a Venózní terapie

Divize Zdravotnických technologií