84. kongres České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP

29. 6. 2023

Ve dnech 31. května až 2. června 2023 se konal 84. kongres České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku ČLS JEP. Český celostátní otorinolaryngologický kongres se do metropole jižních Čech vrátil po dlouhých 25 letech. Místem konání kongresu byl Congress Hotel Clarion v Českých Budějovicích. Organizátorem kongresu byl primář MUDr. Lubor Mrzena, Ph.D. z ORL oddělení otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, Nemocnice České Budějovice, a.s.

Hlavními tématy letošního kongresu byla rinologie a laryngologie. Tradičně nechyběla ani bohatá sekce volných sdělení, panely posterových prezentací a odborný program nelékařských zdravotnických pracovníků. K slavnostnímu rázu kongresu jistě přispěl i bohatý společenský a doprovodný program s večerním překvapením v podobě ohňostroje, který se konal v Zámecké jízdárně v Českém Krumlově.

Na našem stánku jsme prezentovali celé portfolio divize ORL. Přístroje firmy Smith&Nephew, přístroj na plasmovou coblaci, vyšetřovací jednotky, křesla a diagnostické přístroje EUROCLINIC pro ORL pracoviště. Setkali jsme se se specialisty v oboru ORL jak z České republiky, tak i ze zahraničí a jsme rádi, že naše spolupráce se zákazníky je pozitivně vnímána.

Divize ORL

foto © GUARANT