Colours of Sepsis 2024

19. 2. 2024

Ve dnech 22.-26. ledna se konal každoroční kongres Colours of Sepsis, který je určen lékařům a zdravotním sestrám, kteří se zabývají intenzivní péčí. Vzhledem k vyčerpané kapacitě byla účast na oblíbeném kongrese opravdu vysoká – letošního ročníku se zúčastnilo přes 1 500 účastníků z řad lékařů a sester.

Kongres se letos pyšnil řadou workshopů, především ultrazvukovým workshopem pro sestry Simulace kritických stavů v intenzivní péči, kde si předem zvolený tým mohl vyzkoušet různé simulace náhle vzniklé kritické situace „nanečisto“ bez ohrožení reálného pacienta. Dále také Žilní kanylace v intenzivní péči určena pro začátečníky či workshop Hypo/hypernatremie pacienta a jeho přehled základních pojmů a vztahů natria a vody v organismu. Mezi nejzajímavější přednášky určitě patřily kontroverze a chyby v intenzivní péči, různé výukové lekce například kriticky nemocný potřebuje inotropní podporu, pestré vrstvy chirurgie, tekutinová de-resuscitace, urgentní medicína a samozřejmě velmi žádaná přednáška o transplantační medicíně.

Promedicu na kongrese zastupovaly divize Intervenční urologie a Venózní terapie, Intenzivní medicíny, Léčby ran a Spotřebního zdravotnického materiálu.

Divize IUVT podle slov zúčastněných obohatila kongres o bezstehové fixace od firmy Bedal. Tyto různorodé fixace mohou být umístěny prakticky na jakékoliv invaze hojně využívané právě na intenzivních pracovištích. O toto téma byl opravdu vysoký zájem. Taktéž kolegové představili nové portfolio fixací určené právě pro dětskou intenzivní péči. Velkou výhodou byla určitě také přednáška právě o budoucnosti bezstehových fixacích od MUDr. Noskové, díky které se toto téma dostává hlouběji do podvědomí. Zájem zúčastněných o Bedal byl opravdu vysoký a také samozřejmě o dlouhodobé vstupy, které u nás zaštitují Plan1Health a Angiodynamics v širokém spektru možností dlouhodobých vstupů, které jsou momentálně také velmi žádané téma.

Pro divizi intenzivní medicíny je tento kongres největším a nejdůležitějším. Zástupci divize prezentovali především hrudní sání SINAPI, o který byl zájem nejen ze strany sester, ale také lékařů napříč obory (ARO, Chirurgie, Urgent a další). Mezi dalšími prezentovanými produkty byly: hrudní trokary, uzavřený systém odsávání a produkty péče o dutinu ústní.

Za divizi léčby ran kolegyně prezentovaly široké portfolio produktů Smith+Nephew. Největší zájem byl o plošné krytí a krytí na IV vstupy. Pozitivní hodnocení od klientů patřilo konečnému ucelení sortimentu pro léčbu ran. V letošním roce divize s produkty řady Allevyn, Opsite, podtlakovou terapii PICO 7 opět oslovila spoustu nových potenciálních klientů.

Díky již zmíněné vysoké účasti, skvělému umístění našeho stánku Promedica a především profesionálnímu přístupu našich zástupců náš stánek v letošním roce navštívilo opravdu velké množství účastníků. Mezi nimi bylo velké množství našich stálých klientů, kteří doprovázeli na náš stánek klienty nové a také proto si i přes letitou účast z kongresu odnášíme spoustu nových i potenciálních kontaktů, za což jsme velmi rádi a už teď se těšíme na další takto kvalitní ročník.

Divize Intervenční urologie a Venózní terapie, divize Intenzivní medicíny,

divize Léčby ran a divize Spotřebního zdravotnického materiálu