Edukační workshop – extra-anatomický stent Detour

26. 10. 2017

Ve dnech 4.-5.10. 2017 proběhl edukační workshop se zahraniční účastí na téma extra-anatomický stent Detour.
Českou republiku navštívil MUDr. Andrzrej Wrona z Polska, který má zkušenost již s 26-ti implantacemi extra-anatomického stentu Detour,  Paul Lemonie – CEO Porgés a MUDr. Aurimas Macionis z Litvy, který se na akci školil, jako budoucí školitel Extra-anatomického stentu pro republiku Litva.

Program byl rozdělen do dvou dnů, kdy 4.10. proběhla společenská část, prodiskutovali jsme jednotlivé případy pacientů, srovnali podmínky práce v jednotlivých regionech a 5.10. pak proběhl operační den.Na operačních sálech se sešel tým primáře MUDr. Petra Klézla/urologická klinika FNKV a pozvání na workshop přijali také lékaři z jiných pracovišť: MUDr. Milan Čermák/urologická klinika fakultní nemocnice ÚVN, MUDr. Otakar Mareš/primář urologie Nemocnice na Bulovce a primář urologické kliniky FNHK MUDr. Josef Košina.

Touto akcí se nám podařilo odoperovat 2 pacienty, kterým jsme vrátili kvalitnější život bez trvalé nefrostomie. Zároveň tato akce měla vysoký společenský dopad na naši firmu a divizi PORGÉS neboť na operační sály zavítal také ředitel FNVK – Doc. MUDr. Robert Grill, kterého tento workshop velice zaujal. Podařilo se nám tak spojit 3 významné pražské urologické pracoviště a jedno z Hradce Králové a nadchnout je pro produkty Porgés.

Divize Porgés