VII. Artroskopické sympozium v Plzni

4. 5. 2023

Dne 14. dubna 2023 proběhlo VII. Artroskopické sympozium v Plzni, kde je již tradičně Promedica hlavním partnerem. Jedná se o naši největší akci v oblasti Artroskopie.

Akce byla v letošním roce zastřešeno přímo Artroskopickou akademií ČR pod vedením vynikajícího prezidenta sympozia Prof. MUDr. Petra Zemana, Ph.D., MBA, společně s Klinikou ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí LF UK a FN Plzeň. Dorazilo rekordních 200 lékařů z celé České republiky a jednalo se tak o skutečnou koncentraci skvělých přednášek předních ortopedů i fyzioterapeutů!

Letos bylo sympozium zaměřené na léčbu poranění kolenního kloubu u sportovců, zejména na léčbu menisků a léčbu poranění předního zkříženého vazu.

Mezi hlavní hosty jsme v Plzni přivítali špičky artroskopické operativy napříč republikou a pozvání přijali také zahraniční hosté – Prof. Tomasz Piontek a Dr. Maciej Karaczun z Polska, Dr. Jan Grauzel ze Slovenska a Dr. Lukáš Hanák z Něměcka, kteří představili posluchačům prezentace nových postupů v ASK léčbě kolene.

V rámci přednáškového dne probíhal současně workshop připravený ortopedickou divizí, kde si lékaři mohli vyzkoušet nejnovější možnosti šití menisku s portfoliem produktů Smith+Nephew, aby následně mohli tato řešení uplatňovat u svých pacientů.

Jsme velmi hrdí, že máme možnost být dlouhodobě partnerem této akce, která má tradičně skvělé ohlasy a která nám přináší rozšíření obchodní spolupráce u našich zákazníků.

Divize Ortopedie

foto © Meritis