XX. Celostátní kongres Léčby ran s mezinárodní účastí Pardubice 2022

31. 5. 2022

Ve dnech  5. 5. – 6. 5. 2022 se konal XX. Celostátní kongres s mezinárodní účastí – Mezioborová spolupráce při léčbě ran a kožních defektů.

Kongres se již tradičně konal v prostorách Univerzity Pardubice, pod záštitou České společnosti pro léčbu ran,  ve spolupráci  s Fakultou zdravotnických studií Univerzity Pardubice a Pardubickou nemocnicí, nemocnice Pardubického kraje a.s. Záštitu nad kongresem laskavě převzali: rektor Univerzity Pardubice a hejtman Pardubického kraje.

Kongres byl určen pro lékaře z praxe, chirurgy, dermatology, geriatry, diabetology, internisty a lékaře ostatních oborů, kteří se zabývají léčbou rány. Dále pro sestry jak z ambulantních i lůžkových zařízení, tak domácí péče.

Okruhy přednášek byly zaměřeny na nové poznatky v problematice léčby ran, nové materiály, atypické postupy, infekce v ráně, debridement, onemocnění periferních cév jako etiologický faktor – chirurgické a konzervativní řešení, chronická žilní insuficience, dekubity, diabetická noha, popáleniny, faktory ovlivňující hojení ran.

Promedica, divize Léčba ran, se na tomto kongresu  představila již po několikáté, jako silný a stabilní hráč na trhu. Divize Léčba ran pod vedením vedoucí Mgr. Kateřiny Palušákové, zde prezentovala a zároveň edukovala mnoho zájemců o materiály Smith and Nephew, jak ze strany lékařů, tak i sester.

Stánek, který byl opět na stejném místě, byl nepřetržitě obklopen sestrami a lékaři, nejen pro získání informací o produktech. Také zde, i pro chutnou  kávu a občerstvení, po celý čas kongresu panovala příjemná a přátelská atmosféra.

Upevnily jsme obchodní vtahy se stávajícími  zákazníky, navázali a získali  nové  obchodní kontakty a přestavily novinku PICO 7 a Renasys Touch.

Divize Léčby ran