XXIX. ČSARIM

1. 11. 2023

Ve dnech 5. -7. října 2023 proběhl již XXIX. ročník ČSARIM. Jedná se o zatím největší kongres, který se nese v tomto duchu. Kongres České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny byl úspěšný pro velký počet účastníků jak lékařských, tak nelékařských profesí. Kongres navštívilo 512 lékařů a 346 nelékařských pracovníků. Stejně tak se na tomto kongresu prezentoval i velký počet vystavovatelů.

Náš stánek byl na strategickém místě a těšili jsme se opravdu velké návštěvnosti odborníků z Čech i Moravy a také například i pracovníků z oddělení SZM. Promedica kongres obohatila účastí divizí Intervenční urologie a Venózní terapie a divizí Intenzivní medicíny.

Divize IUVT představila portfolio nového dodavatele Bedal – unikátní fixace katetrů a to jak pro CVC, tak pro picc a midline. Unikátnost spočívá v tom, že se katetr již nepřišívá a Bedal řešení nabízí tříbodovou fixaci, kterou ocení především pacient i ošetřující zdravotnický personál. Další prezentací bylo portfolio Plan1Health a Angiodynamics, kteří nabízejí portfolio midline, picc a porty.

Divize IM prezentovala především hrudní sání Sinapi, Microcuff kanyly a VR T-adapter. Ze svých jednání si odnesla nové poptávky a zákazníky.

Tento kongres považujeme za jeden z nejvýznamnějších a těšíme se na příští jubilejní XXX. ročník, který bude hostit město Brno. Velmi nás také těší milé jednání a poděkování za účast od předsedy výboru prof. MUDr. Vladimíra Černého, Ph.D., FCCM, FESAIC.

Divize Intervenční urologie a Venózní terapie

Divizí Intenzivní medicíny