17. Vzdělávací a diskuzní gastroenterologické dny

12. 12. 2022

Ve dnech 1. – 3. 12. 2022 jsme se s divizí Zdravotnických technologií zúčastnili 17. Vzdělávacích a diskuzních gastroenterologických dnů v hotelu Thermal v Karlových Varech,  jejichž prezidentem byl tentokrát prof. MUDr. Milan Lukáš, CSc. Smyslem kongresu bylo shrnout nejnovější poznatky z oblasti klinické a experimentální gastroenterologie, hepatologie a digestivní endoskopie, které byly v posledních několika letech dosaženy.

Tento kongres jsme podpořili jako PARTNER kongresu a na stánku jsme prezentovali naši vlajkovou loď FUJIFILM Arietta 850. Velký zájem byl zejména o metodu Combi elasto, která umožňuje unikátní spojení dvou různých typů elastografických vyšetření.

Ve čtvrtek a pátek bylo v rámci kongresu naší firmou pořádáno také odpolední praktické Hands-on na našich strojích FUJIFILM Arietta 850 s přednáškami na téma Ultrasonografie střev, kterou přednášela MUDr. Machková z Iscare a přednáška na téma Základy elastografie přednášel MUDr. Šmíd z VFN Praha. Zájem o hands-on byl opravdu velký, oproti zamýšlené kapacitě, se nakonec každý den účastnilo 30 lékařů. Všichni si velmi cenili našich aktivit na poli dalšího vzdělávání lékařů v této tématice a my věříme, že jim tyto přednášky a praktické ukázky budou prospěšné v jejich další práci.

Divize Zdravotnických technologií