25. ročník Colours of Sepsis 2023

9. 2. 2023

Ve dnech 23. – 27. 1. 2023 proběhla již tradiční konference Colours of Sepsis v Congress hotelu Clarion Ostrava, na které lékaři a sestry otevřeli aktuální témata v oblasti péče o kriticky nemocné pacienty.

Každoročně se jedná o největší kongres intenzivní medicíny v Česku a na Slovensku. 25. Colours of Sepsis se vrátila na „před-covidovou“ růstovou vlnu – více než 2 000 účastníků, 411 přednášek a odborných vstupů, 348 přednášejících, 69 vystavovatelů.

Ke kongresu se s postupem let připojovaly další odborné aktivity – Aktuality v dětské intenzivní péči (letos podvacáté), Postgraduální kurz sester v intenzivní péči (letos podesáté) a Den mladých intenzivistů (letos popáté).

Koordinátorem a garantem odborného programu byla opět Klinika anestezie, resuscitace a intenzívní medicíny FN Ostrava a Klinika dětského lékařství FN Ostrava, pořadatelem společnost Sanopharm CZ.

Nad letošním ročníkem přijal záštitu 1. místopředseda Senátu PČR profesor Jiří Drahoš, který se současně ujmul slavnostní přednášky s názvem ‘Od řádu a chaosu ve vědě po chaos v politice’ s podtitulem ‘Fraktály a chaos’.

Za společnost Promedica se na tomto významném kongrese prezentovala divize Intenzivní medicína, kde byl opakovaně nejvyšší zájem o hrudní sání Sinapi. Dále divize Intervenční urologie a venózní terapie představila své portfolio dlouhodobých katetrů Picc a Midline a venózní porty od výrobců Angiodynamics a Plan1Health. Léčba ran s ambulantní podtlakovou terapií PICO 7, krytím na IV vstupy a materiály na prevenci proleženin. Nově se přidala divize Operační program, z jejichž nabídky zaujala nejvíce sálová obuv Toffeln.

Náš stánek byl letos zase o něco větší a dle slov návštěvníků patřil mezi nejhezčí, což nás velmi těší. Na stánku vládla uvolněná a veselá atmosféra. Navštívil nás velký počet účastníků, kdy někteří stávající zákazníci s sebou přiváděli i další zájemce o naše produkty. Potvrdilo se nám, že jsme vnímáni jako stabilní a spolehlivý partner a měli jsme možnost předat informace i účastníkům ze Slovenska. Rozhodně bereme tuto konferenci jako jednu z nejvýznamnějších a budeme se těšit na příští rok.

 

Divize Intenzivní medicíny

Divize Intervenční urologie a venózní terapie

Divize Léčby ran

Divize Operační program