36. ČESKÝ A SLOVENSKÝ GASTROENTEROLOGICKÝ KONGRES 2019

18. 12. 2019

Ve dnech 27. – 29. 11. 2019 jsme se s divizí Zdravotnických technologií zúčastnili 36. ČESKÉHO A SLOVENSKÉHO GASTROENTEROLOGICKÉHO KONGRESU v Clarion Congress Hotel Prague, jehož prezidentem byl prof. MUDr. Milan Lukáš, CSc.. Akce se konala pod záštitou České gastroenterologické společnosti a Evropské společnosti pro gastrointestinální endoskopii. Na tomto kongresu jsme měli možnost se setkat s více než 1000 delegátů z obou zemí. Smyslem kongresu bylo shrnout nejnovější poznatky z oblasti klinické a experimentální gastroenterologie, hepatologie a digestivní endoskopie, které byly v posledních několika letech dosaženy.

Na našem stánku jsme prezentovali naše vlajkové lodě HITACHI Arietta 850 a Arietta V70. Velký zájem byl zejména o metodu Combi elasto, která umožňuje unikátní spojení dvou různých typů elastografických vyšetření.

Ve středu a čtvrtek bylo v rámci kongresu naší firmou pořádáno také odpolední praktické Hands-on na našich strojích HITACHI Arietta 70 a HITACHI Arietta 850 s přednáškami na téma Ultrasonografie břicha – přednášel MUDr. Přemysl Falt, Ph.D., FN Olomouc a přednáška na téma SHW v diagnostice fibrózy jater, přednášel MUDr. Karel Dvořák, PhD., KN Liberec. Zájem o hands-on byl opravdu velký, oproti zamýšlené kapacitě 12 účastníků na každý den, se nakonec každý den účastnilo 30 lékařů. Věříme, že jim přednášky a praktické ukázky budou prospěšné v jejich další práci.

Divize Zdravotnické technologie