Diabetologický a podiatrický den 2023

7. 11. 2023

V sobotu 14. 10. jsme se v hotelu Harmony Club zúčastnili, jako jeden ze stálých účastníků, konference Diabetologický a podiatrický den 2023. Tato akce je ojedinělá, jelikož pořadatelem není agentura, ani odborná společnost, ale pacientská organizace. Ta spojila síly se státní institucí a vytvořila velmi zajímavý program.

Všichni přednášející a renomovaní odborníci z oboru diabetologie jako Prof. Jirkovská (IKEM Praha), MUDr. Záhumenský (Ormiga Zlín), MUDr. Bém (IKEM Praha), MUDr. Nágelová (FN Ostrava a AGEL) a další přednášející z oblasti podiatrie a ortopedie a to MUDr. Krawczyk (Protector Ostrava) a MUDr. Součková (Podiatrické centrum Praha) se v závěrech svých příspěvků shodli, že nejlepší prevencí všech komplikací diabetu (nebo jejich oddálení) je udržení glykémie v doporučovaných parametrech.

Naše společnost dodává dlouhodobě na český trh jedny z nejkvalitnějších produktů pro selfmonitoring glykémie, který je dostupný pro všechny pacienty s diabetem. Spolu s edukací pacientů, která byla také zmíněna, téměř ve všech vystoupeních, jde o základní pilíře léčby diabetu a prevenci vzniku komplikací diabetu.

Divize Diabetologie