FREJKOVY DNY 2022

8. 7. 2022

Ve dnech 16. – 17. 6. 2022 se uskutečnil 29. ročník ortopedického kongresu FREJKOVY DNY, který se již tradičně konal v hotelu Maximus Resort v krásném prostředí brněnské přehrady.

Záštitu nad tímto kongresem převzali: Česka společnost pro ortopedii a traumatologii, Česka lékařská komora, Profesní odborová unie zdravotních pracovníků, Děkan Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, Ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, Náměstek pro ošetřovatelskou péči FN u sv. Anny v Brně a Magistrát města Brna.

Prezidentem akce byl přednosta ortopedické kliniky FN u sv. Anny v Brně doc. MUDr. Tomáš Tomáš, Ph.D.

Akce se zúčastnili lékaři a sestry z celé České republiky. Kongres byl určen pro ortopedy a sestry ze všech chirurgických oborů, které působí jak na lůžkových odděleních, tak i v ambulantní sféře.

Promedica byla hlavním partnerem této akce. Na stánku bylo prezentováno kompletní zastoupení portfolia výrobce Smith & Nephew – oblasti ortopedie. Závěrem druhého dne proběhly workshopy na téma Sutura rotátorové manžetyzákladní principy a inovace, kde si mohli lékaři pod dohledem zkušeného operatéra Dr. Skály z FN Plzeň na trenažérech vyzkoušet zavedení kotev Healicoil.

Celý průběh konference provázela přátelská atmosféra nejen v přednáškových sálech, ale i v rámci tradičního společenského večera pro zdravotníky, který byl zakončen plaváním v brněnské přehradě.

Divize Ortopedie