INTERLAB 2022: Laboratorní diagnostika coby integrální součást moderní medicíny

27. 5. 2022

Ve dnech 19. a 20. května 2022 proběhla v Kampusu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem konference laboratorní medicíny INTERLAB 2022.

Akce proběhla pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje, Ing. Jana Schillera. Po odborné stránce byla akce garantována RNDr. Ing. Petrem Kelbichem, PhD. z Ústavu biomedicíny a laboratorní diagnostiky Fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem a primářem MUDr. Janem Špičkou, MBA z Krajské zdravotní, a.s.

Konference se účastnilo 104 laboratorních pracovníků, zejména ze severní a západní části České republiky, přijeli rovněž odborní pracovníci z Plzně, Prahy nebo Hradce Králové. Mezi přednášejícími byli zastoupeni odborníci nejen z diagnostické oblasti, ale také přednášející, kteří zaměřili svá sdělení mezioborově. Příkladem byli odborníci z oblasti nefrologie, chirurgie, ortopedie, ale také informatiky, vždy s určitým překryvem do diagnostiky. Mezi prezentace se dostala také témata z imunologické problematiky nebo diagnostiky mozkomíšního moku.

Dvoudenní seminář laboratorní medicíny byl po dlouhých dvou letech bez konferencí velmi kladně hodnocen a účastnící se velmi těší na další ročník.

Divize Diagnostiky, která se mezi vystavovateli účastnila, hodnotí konferenci jako velmi přínosnou a plánuje se i nadále prezentovat na středně velkých regionálních setkáních tohoto typu.

Divize Diagnostiky