Mezioborové přístupy v hojení ran 2023

14. 12. 2023

Ve dnech 23. – 24. listopadu se již tradičně v konferenčních prostorách hotelu Galant v Lednici u Břeclavi konal III. česko-slovenský kongres „Mezioborové přístupy v hojení ran“. Kongres pořádala Klinika popálenin a plastické chirurgie LF MU a Fakultní nemocnice Brno a Středoevropský technologický institut Vysokého učení technického v Brně – CEITEC pod záštitou děkana Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně prof. MUDr. Martina Repka, Ph.D., ředitele Fakultní nemocnice Brno MUDr. Iva Rovného, MBA a Společnosti pro bioimplantologii ČLS JEP.

Kongres byl zaměřen na lékaře, zdravotní sestry a odborníky pohybující se v oblasti klinického a preklinického výzkumu, stejně jako na všechny, kteří se dennodenně setkávají s problematikou hojení ran. Konference se zúčastnilo celkem 200 zdravotníků a lékařů. Odborný program kongresu byl sestaven jak z vyzvaných tak i přihlášených sdělení od předních odborníků zabývajících se hojením ran a jejich výzkumem. Součástí odborného programu kongresu byla i sekce komentovaných e-posterů, která je primárně určena doktorandům.

Jsme rádi, že jsme měli opět možnost oslovit nové lékaře a zdravotníky v tomto segmentu a budeme se těšit na další ročník. 

Divize Léčba ran