Ostravský diabetologický den

30. 5. 2022

Tradičně v pátek, tentokrát 20. května 2022 se v Dolní oblasti Vítkovice konal X. ročník Ostravského diabetologického dne.

Pestrý a zajímavý program zaměřený na aktuality, ale i rozšíření pohledu na komplexnější péči o pacienty s diabetem, přilákal více než plánovaných 150 účastníků. Reálný počet se blížil dvěma stovkám lékařů, sester a dalších členů diabetologických týmů.

Pořadatelky jsou vedoucí dvou ostravských diabetologických  center. MUDr. Nagelová (FN Ostrava) a MUDr. Homolová (Městská nemocnice Ostrava). Každoročně usilují o vytvoření programu, který by přilákal svou netradičností a přitom byl v prvé řadě přínosný pro lékaře z diabetologické praxe. Rovněž přednášející z řad špiček Diabetologické společnosti pravidelně tuto akci navštěvují. Letos to byli zástupci všech tří významných pražských diabetologických center: prof. Kateřina Štechová z FN Motol, prof. Martin Haluzík z IKEM a prof. Martin Prázný z VFN (předseda České diabetologické společnosti)

Mimo jiné byly Prof. Martinem Prázným prezentovány současné možnosti a výhled telemedicíny. Promedica a její divize diabetologie, je nedílnou součástí telemedicíny s glukometry, které tomuto trendu vyhovují a pacientům umožňují aplikaci telemedicíny v reálné praxi (sdílení dat o průběhu léčby na dálku)

Měli jsme příležitost prezentovat i spolupráci s muzeem diabetu, které má kompletní sbírku produktů pro monitoraci glykémie a zachycuje vývoj od těch prvních po současné. Produkty Ascensia které nabízíme včetně kompletního servisu pro ambulance a pacienty, jsou trvale na kvalitativní špičce a naše spolupráce je vnímána v souladu s naší filozofií jako velmi spolehlivá.

Divize Diabetologie