Promedica opět naděluje!

17. 12. 2019

Přichází Advent a s ním i čas dobrých skutků, předávání dárků a bilancování… Když nás před časem požádalo vedení českolipské nemocnice, abychom podpořili jejich účast v projektu, který vyhlásil Liberecký kraj na podporu rozvoje zanikajícího sklářského průmyslu v tomto regionu nazvaný “Křišťálové údolí“, neváhali jsme a souhlasili.

A tak během tohoto roku postupně vzniklo na prostranství před hlavním vstupem do budovy nemocnice velmi zdařilé umělecké dílo – skleněný strom. Jeho autorem je mezinárodně uznávaný umělecký sklář Jiří Pačínek, který dlouhá léta spolupracoval například s architektem Bořkem Šípkem působícím na Novoborsku.

S potěšením právě v tomto předvánočním období symbolicky dílo předal náš generální ředitel Pavel Hanuš s poděkováním za dlouhodobou spolupráci generálnímu řediteli českolipské nemocnice Ing. Pavlu Markovi.

A tak se pacienti i návštěvníci nemocnice mohou těšit pohledem na vkusnou uměleckou skulpturu u které je nápis, že donátorem je společnost PROMEDICA PRAHA GROUP a.s.

Krásné Vánoce!