XI. Den Florence Nightingale

1. 3. 2024

Dne 28. února se v městském kulturním středisku Kyjov konal již XI. ročník konference pro nelékařské zdravotnické pracovníky a lékaře s názvem „Křehký pacient – křehký zdravotník“. Připomněl 204 let od narození zakladatelky ošetřovatelství Florence Nightingale.

Akce se zúčastnilo na 250 lékařů a sester nejen z nemocnice Kyjov, ale i z blízkého okolí. Na konferenci zaznělo celkem 11 přednášek, například uznávaná psycholožka, docentka klinické psychologie psychiatrické kliniky 1. LF UK a VFN Laura Janáčková naprosto uchvátila a zaujala svou přednáškou Křehké vztahy.

Divize Operačního programu prezentovala na stánku chirurgické nástroje ASANUS, které zaujaly každého zdravotníka a sálovou obuv Klimaflex. Za divizi Spotřební zdravotnický materiál byly prezentovány bezjehlové vstupy, jednorázové nástroje a vyšetřovací rukavice. Za divizi Intenzivní medicíny pak hrudní sání Sinapi.

Celá konference byla velmi přínosná, v rámci její velikosti. Bylo velmi příjemné opět vidět známé tváře a získat nové kontakty.

Divize Operačního programu

Divize Spotřebního zdravotnického materiálu

Divize Intenzivní medicíny