XIX. Novákovy traumatologické dny – Národní kongres České společnosti pro úrazovou chirurgii

14. 10. 2021

První a zároveň nejvýznamnější  letošní vzdělávací akce pro chirurgy-traumatology pořádaná Úrazovou nemocnicí v Brně ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Brno, Ústavem soudního lékařství FNUSA v Brně a Lékařskou fakultou Masarykovy univerzity, se uskutečnila ve dnech 15. – 17. 9. 2021 v prostorách kongresového centra hotelu Maximus u Brněnské přehrady. Dvoudennímu maratonu přednášek pro lékařskou a sesterskou sekci předcházely odborné workshopy, které přitáhly pozornost účastníků ještě před oficiálním zahájením.

Jsme hrdí na to, že společnost Promedica, jakožto generální sponzor celé akce, připravila prostřednictvím své divize Ortopedie velmi kvalitní, profesionálně vedené praktické cvičení, ve kterém si zájemci z řad lékařů mohli pod vedením zkušených lektorů-traumatologů vyzkoušet implantaci proximálního femorálního hřebu INTERTAN výrobce Smith&Nephew a mohli si tak ověřit sofistikovanost tohoto systému a výhody, které jeho použití přináší, vše za asistence nurse-teamu sálových sester z Úrazové nemocnice.

Celý kongres byl výborně organizován, přednášky ve všech tematických blocích hojně navštěvovány a vydařil se i tradiční společenský večer. Součástí byla i prezentace sponzorů kongresu, přičemž těžiště expozice naší ortopedické divize byl již zmíněný hřeb INTERTAN, doplněný o další hřebovací systémy řady Trigen.

Počet účastníku akce byl, možná i díky dlouhé vynucené prodlevě, nadstandardní a je skvělé, že společnost Promedica byla nepřehlédnutelnou součástí této významné akce s mezinárodní účastí.

Divize Ortopedie